El bon gestor fa les coses bé. El bon líder, a més, fa coses bones

Després d’un estiu que espero que hagi estat profitós per a tots, vull fer una petita reflexió amb l’única intenció de pensar que tots, lògicament jo el primer, podem fer les coses una mica millor.

Per afrontar el canvi que necessiten les nostres empreses, a més de bons gestors, tècnicament i professionalment ben preparats, necessitem líders amb una visió compartida pel nostre  equip, per crear confiança i transmetre amb claredat, és a dir, ser bons comunicadors, però sense ser-ne el protagonistes. Afegim una dosi de creativitat que capaciti a l’equip per pensar, imaginar i realitzar, i molt important,  cal saber escoltar i preguntar-li als altres en què t’equivoques!

Evidentment, no és imprescindible tenir totes les qualitats de lideratge, però sí que ens cal utilitzar i desenvolupar les que ja tenim i potenciar aquelles que no tenim.

Ens trobem en uns anys que, tant per l’entorn econòmic, com pel sociopolític, les empreses i els seus treballadors han hagut d’adaptar-se a un entorn, en molts casos molt hostil,  que més enllà del curt termini, ha obligat a orientar-se i mirar més lluny, a mig termini,  en el cas que afortunadament, s’hagi sobreviscut.

A Espanya es parla que s’han destruït més de 235.000 empreses des del 2008 i hem passat d’una taxa d’atur del 8,57% al 2007 al 20,90% al 2015.

Així mateix, alhora que es produeixen tot un seguit de dificultats s’obren també un ventall de noves oportunitats tant per aspectes tecnològics – des dels drons fins a les startups- com de nous sectors emergents, per exemple, aquells relacionats amb temes de medi ambient.

No hem d’oblidar tampoc el compromís ètic que han d’adquirir les organitzacions com a element socialment responsable en períodes de crisi profunda com l’actual, que ha de ser compatible amb la seva missió d’aconseguir uns resultats econòmics que li permetin ser sostenible en el futur.

Seguim tenint al davant un gran repte: portar a bon port les nostres empreses amb la voluntat i l’esforç de tots nosaltres i de tots els nostres col·laboradors, tant interns com externs.

Desitjo que aquesta nova entrada de curs sigui profitosa i encoratjadora per a tots!

Jordi Masvidal

Soci Director

AFISEC Serveis Empresarials 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s